8.2.2014

En mä voi sulle vetokoiraks muuttua


(c) Jenny

Hauhau! Tänään päästiin pitkästä aikaa vetämään Jennyn ja Tuikun kanssa jäälle! Tavaraa oli mukana kuin viikon ulkomaanmatkalla, mutta koirat vetivät täyttä ahkiota innoissaan! Heti kun laitettiin haukuille valjaat päälle ja vetoliinat kuntoon, ne lähtivät vetämään ilman mitään käskyä! Molemmilla oli hyvin muistissa aiempien kertojen jutut ja Veekin pisti välillä laukaksi matkalla jäälle.

Tarkoitus oli kävellä pari kilometriä eräälle saarelle ja pitää pikkuevästelyhetki siellä. Matkalla saareen koirat vetivät välillä tavara-ahkiota ja välillä Jennyä (,johon oli sidottu ahkio kiinni) suksilla. Vaikka painoa oli aikas paljon, haukkulit vetivät koko matkan saareen ja takaisin! Saaressa teimme nuotion ja pidettiin evästelytauko. Koirille oli omat luunsa ja me nautimme termarikahveesta ja makkarasta. Kivaa tämmöinen eräjormailu! Lämpötila oli plussan puolella ja tuntui noiden pakkasten jälkeen niin lämpimältä säältä :o
Aurinkoa ei näkynyt, joten kuvat ja videot kärsivät vähän valon puutteesta, mutta ihan hyvin saatiin kuitenkin materiaalia julkaistavaksi. Videoitiin vasta loppumatkasta ja videolta ei välity niin hyvin se vauhti ja into mitä noilla oli. Mutta meno oli ehdottomasti parasta tähän asti, olen ylpeä noista haukuista! Aikaisemmin jonkun on täytynyt mennä ruuan kanssa maalimieheksi ja koirat ovat vetäneet vain ruokaa kohti. Tänään ei maali- tai koiranpitäjämiehiä tarvittu ja pysähtymis- ja odotuskäskyjäkin kuunnteltiin hienosti. Selvää edistystä on tapahtunut sitten viime kerran :-) Toivottavasti jäät pysyvät vielä jonkin aikaa, että päästään pian uudestaan! 


(c) Jenny

Alla videoolia tämän päivän vetoiluista, vetoleikkejä osa 4 siis! Jos sana ei sano sinulle mitään, katso toki aikaisemmin ilmestyneet: osa 1, osa 2 ja osa 3 :-)

7 kommenttia :

  1. Hei,
    Aivan ihana ulkoasu ja kaikki. Millä ohjelmalla olet tehnyt yläkuvan, kun on noin hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :--) Gimpillä tein ja tekstin taisin laittaa PhotoFiltrellä.

      Poista
  2. Mistä te nuo vetokamppeet ja valjaat hankitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vetovaljaat täältä http://www.goodmushing-nordysak.com/gmnvaljaat.html ja vetovermeet nettikauppa Unessalta :-)

      Poista

Kiitos viestistäsi ! :)